Therapie vormen

In onze praktijk passen wij de TCG toe, de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze bestaat uit een aantal therapie vormen t.w.:

Acupunctuur: Inmiddels breed bekend in Nederland, een therapie waar in hoofdzaak acupunctuurnaaldjes gebruikt worden maar ook andere middelen ingezet kunnen worden (cupping, moxa, electroacupunctuur)

Chinese kruiden: Aan de hand van een uitgebreide, op Chinese wijze gestoelde, anamnese wordt een samenstelling van kruiden in een formule gebruikt om uw specifieke klachten te helpen verminderen. Veelal wordt dat geleverd in granulaat (poeder) vorm maar kan ook in tabletten of capsules besteld worden.

Tuina anmo: Chinese therapeutische massage waar binnen manuele, chiropractische en motorische methoden worden gebruikt klachten te verlichten en te verhelpen.

Voeding: Li Shizhen, een sage binnen de TCG, stelde: het eerste wat bij ziekte toegepast moet worden is voeding, als dat niet werkt dan acupunctuur/kruiden/tuina anmo en qigong. Als dat niet werkt de levensstijl aanpassen. Binnen onze praktijk adviseert Nancy u hoe u uw voeding kan benutten om uw gezondheid te optimaliseren

Qigong: Deze methode (o.a. daoyin) gaat al 6000 tot 8000 jaar terug en is inmiddels geëvolueerd in wat vandaag bekend staat als Qigong. Door middel van een bepaalde vorm kunt u, na het goed geleerd en begeleid te hebben, thuis zelf werken aan uw gezondheid en immuniteit.

Daarnaast verzorgt Nancy ook coaching om u te helpen uw leven goed in balans te brengen in de drie pijlers; voeding, werk&rust, leefritme